Dís från Bölse

08.08.2022

Dís från Bölse
SE2016224800
138 cm


e. Ask från Flottatjärn (bedömd till 8.11 totalt med bla 9.0 för tölt och spirit).
ee. Rökkvi frá Hárlaugsstöðum (bedömd till 8.34 totalt med bla 9.5 för trav och helhetsintryck och 9.0 för tölt, galopp, sakta galopp och spirit).
u. Dimmalimm från Vetelängan (ej bedömd).
ue. Þáttur frá Arnarhóli (bedömd till 8.29 totalt med bla 9.0 för tölt och sakta galopp).


Dís är ett underbart 6-årigt sto. Femgångare med fantastiska gångarter, passen ej tränad men testad och finns lätt till hands för den som vill utveckla. Tävlad en gång förra året bara för att prova på och kammade hem 6.0 i både trav och galopp, 5.5 i tölt och 5.0 i skritt. Blivit stående en del i perioder pga tidsbrist så finns absolut mycket mer att plocka fram hos denna tjej! Nyligen igångsatt igen efter en periods vila och tölten blir stabilare när hon är mer igång.


Svenskfödd och van att gå på lösdrift och stå på box, uppvuxen i flock. Kan ridas ut både själv och med sällskap, har extraknäckt några gånger som ledarhäst på turridning. Trafiksäker och snäll i all hantering. Hittills lättlastad och stått snällt på transporten. Ingen fång eller eksem.

Dís är jättesnäll men fortfarande ung och har mycket vilja med stora rörelser, gör aldrig något dumt men gillar fart. Passar därför en orädd rutinerad ryttare som söker en framtida stjärna till tävling, kurser eller som superlyxig fritidshäst. 

Pris: 120.000 ink moms.